Makeba

Makeba Logo 1
Privacy Policy

Poliica de Confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE PENTRU MAKEBA S.R.L.
Data intrării în vigoare: 20.11.2023
INTRODUCERE
Această Politică de confidențialitate stabilește modul în care MAKEBA S.R.L. (în continuarea „MAKEBA”, „Noi”, sau „Subscrisa”) colectează, utilizează și dezvăluie datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când utilizați pagina noastră web („Website-ul”) pentru solicitarea serviciilor noastre (plasare comenzi, solicitare rezervări, consultare program de lucru, etc.). Înțelegem importanța confidențialității și ne angajăm să vă protejăm datele personale în conformitate cu legile și reglementările aplicabile. În prezenta politică de confidențialitate vă oferim informații detaliate despre modul în care colectăm, utilizăm și vă protejăm datele personale.
Vă rugăm să citiți cu atenție această Politică de confidențialitate înainte de a accesa și/sau utiliza pagina noastră web. Prin accesarea și/sau utilizarea paginei noastre web, luați la cunoștință și sunteți de acord cu practicile descrise în această Politică de confidențialitate.
NUMELE ȘI ADRESA OPERATORULUI DE DATE
Operatorul de date, în sensul Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal („GDPR” sau „Regulamentul (UE) 2016/679”), al altor legi privind protecția datelor aplicabile în statele membre ale Uniunii Europene și al altor prevederi legate de protecția datelor este:
MAKEBA S.R.L., personă juridică înregistrată în România,
Număr Registrul Comerțului Bistrița-Năsăud: J6/631/20.07.2016
Număr unic de înregistrare: 36336274
Strada Stejarului, bloc B6, Scara D, ap. 2,
425300 Sângeorz-Băi, județ Bistrița-Năsăud, România
Telefon: 0787 710 900
E-mail: office.makeba@gmail.com
Website: https://makeba.ro/
CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM
Prelucrăm diferite tipuri de date cu caracter personal pentru a vă oferi serviciile noastre de tipice ce au legătură cu activitatea noastră de restaurant și bar, inclusiv, dar fără a se limita la:
1. Informații pe care ni le furnizați: atunci când accesați și utilizați website-ul nostru, când vă creați contul, când realizați sau anulați o comandă, când faceți o plângere sau sugestie, când doriți sa rezervați o masă sau să solicitați anumite informații de la subscrisa, vi se poate solicita să ne furnizați date personale, cum ar fi: numele și prenumele dumeavoastră, adresa de e-mail, informațiile de plată (contul bancar, datele cardului bancar, etc.), data de naștere, și alte informații necesare pentru a vă oferi serviciile noastre. Folosim aceste informații pentru a vă facilita accesarea și utilizarea website-ului nostru, pentru a comunica cu dumneavoastră și pentru a procesa plăți sau pentru a prelucra comenziile și rezervările realizate de către dumneavoastră. De asemenea, putem folosi aceste informații pentru a ne îmbunătăți serviciile și pentru a vă personaliza experiența.
2. Informații pe care ni le furnizați în scop de angajare, internship sau recrutare în cadrul MAKEBA. Când aplicați pentru un post de angajare pentru societatea noastră cu scopul de a încheia un contract individual de muncă, vă pot fi prelucrate o serie de date cu caracter personal, cum ar fi: numele și prenumele, adresă, CNP, informațiile prevăzute în cartea de identitate sau buletin, carnet de șofer (în cazul poziției de livrator sau șofer).
3. Informații pe care le colectăm automat: atunci când accesați și utilizați pagina noastră web, colectăm automat informații despre dispozitivul dvs. și despre modul în care utilizați website-ul nostru, inclusiv adresa dvs. IP, tipul dispozitivului, sistemul de operare și datele de utilizare a aplicației. Folosim aceste informații pentru a îmbunătăți website-ul nsotru, pentru a vă oferi publicitate pentru servicii relevante și pentru a monitoriza și analiza tendințele dumneavoastră. De asemenea, putem folosi aceste informații pentru a preveni frauda, pentru a ne proteja drepturile legale și pentru a ne conforma obligațiilor legale.
4. Date despre locație: Pentru a ne îmbunătății și a ne asigura de eficiența serviciile noastre, ne folosim servicii de livrare de mâncare („food delivery”), astfel colectăm și procesăm date despre locația dumneavoastră atât prin intermediul website-ului nostru, cât și prin intermediul partenerilor sau terților (ex. Glovo, Tazz, Bolt food, etc.), cu ajutorul cărora reușim să vă oferim serviciile noastre. Folosim aceste informații pentru a vă putea livra comenziile solicitate de către dumneavoastră. De asemenea, putem folosi aceste informații pentru a vă personaliza experiența, cum ar fi să oferim recomandări bazate pe locație. Informațiile despre locație se colectează, ca regulă generală, doar atunci când sunt necesare pentru a livra o comandă, când vă dați consimțământul, când avem o obligație legală sau un interes legitim.
5. Cookie-uri și tehnologii similare: Utilizăm module cookie și tehnologii similare pentru a colecta informații despre modul în care utilizați website-ul nostru și pentru a vă personaliza experiența. Cookie-urile sunt fișiere text mici care sunt plasate pe dispozitivul dvs. atunci când vizitați aplicația noastră. Folosim cookie-uri pentru a vă aminti preferințele și setările, pentru a autentifica utilizatorii și pentru a analiza modul în care este utilizat website-ul nostru. Puteți controla cookie-urile prin setările browserului, dar dezactivarea cookie-urilor vă poate limita capacitatea de a utiliza anumite caracteristici ale paginii noastre web.
6. În cazul în care comenziile pe care le solicitați se realizează prin servicii terțe de livrare (ex. Glovo, Tazz, Bolt food, etc.), trebuie să luați la cunoștință că datele dumneavoastră sunt prelucrate de către aceste societăți terțe. Așadar, vă recomandăm să consultați politica lor de confidențialitate, accesând website-urile sau aplicațiile relevante. Când realizați o comandă prin intermediul societăților tețre de livări trebuie să fiți conștienți că vă pot fi prelucrate următoarele date cu caracter personal și informații, cu titlu de exemplu: numele și prenumele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, informațiile de plată (contul bancar și datele cardului bancar, etc.), etc. .
7. Informații cu caracter personal capturate de către dispozitivele de supraveghere video instalate în spațiile noastre comerciale cu scopul de a asigura paza bunurilor și a obiectivelor, și siguranța cliențiilor noștri.
8. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, prevăzute de către Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.
9. Atenție – datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi prelucrate și de către aplicații sau website-uri de social media (ex. Facebook, Instagram, etc.) atunci când interacționați cu paginile noastre aferente acestor aplicații sau website-uri. Atunci când interacționați sau accesați paginile noastre prin intermediul acestor aplicații sau website-uri vă rugăm să consultați politica lor de confidențialitate.
CARE SUNT SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII
Scopurile pentru care vom utiliza datele dumneavoastru cu caracter personal:
1. Pentru prestarea serviciilor/realizarea obiectului de activitate MAKEBA în beneficiul dumneavoastră. Acest scop general poate include, după caz, următoarele:
a) Crearea și administrarea contului în cadrul websiteului;
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
c) Soluționarea anulărilor sau a problemelor care pot să apară în legătură cu o comandă referitoare la serviciile noastre;
d) Rezervarea de masă sau solicitarea de informații de la subscrisă;
e) Rambursarea contravalorii  comenziilor conform prevederilor legale;
f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dumneavoastră cu privire la comenzile dumneavoastră și serviciile MAKEBA sau ale partenerilor din MAKEBA;
g) Accesarea și utilizarea altor funcții ale websiteului nostru;
h) Înregistrarea și alăturarea în comunitatea/grupul de clienți fideli MAKEBA;
Prelucrarea datelor dumeavoastră cu caracter personal pentru aceste scopuri este necesară pentru încheierea și executarea unui contract între MAKEBA și dumneavoastră. De asemena, anumite prelucrări aflate în legătură sau care se subsumează acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă.
În cazul opțiunii de rezervare masă sau de înregistrare și alăturare în comunitatea/grupul de clienți fideli MAKEBA prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în baza consimțămândului dumneavoastră.
2. Pentru angajare și recrutare
Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop are la bază executarea unui contract individual de muncă cu MAKEBA. În această categorie intră și pașii premergători și necesari pentru încheierea unui astfel de contract, cât și activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal necesare pentru executarea unui constract individual de muncă.
3. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre
Pentru a vă oferi cea mai bună experiență și pentru a beneficia pe deplin de serviciile noastre vă putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dumneavoastră de Cumpărător, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvente finalizării unei comenzi sau după trecerea unei perioade de la furnizarea serviciului nostru, sau putem desfășura, studii și cercetări de piață.
Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cadrul acestor activități se va realiza în baza interesului nostru legitim de a desfășura activițăți comerciale și de a ne dezvolta afacerea.
4. Pentru marketing
Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru serviciile MAKEBA care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite, pentru MAKEBA, orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile, etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la oferte sau reduceri de zile de naștere sau cu ocazia unor sarbatori sau evenimente speciale, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse achiziționate în mod frecvent, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piata și sondaje de opinie, mesaje cu oferte speciale legate de ziua de naștere sau alte asemenea, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a vă furniza informații de interes pentru dumneavoastră, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastră de cumpărător (de ex. cele mai comandate produse) pentru a vă crea un profil. MAKEBA se asigură că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastră și nu vă  afectează într-o măsură semnificativă.
În principiu, și de cele mai multe ori, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dumneavoastră prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:
– Modificarea setărilor prevăzute în cadrul website-ului prin selectarea butonului “Dezabonare”;
– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
– Contactarea MAKEBA folosind detaliile de contact descrise mai jos.
De asemenea, în unele cazuri, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea noastră comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dumneavoastră pentru un interes legitim al nostru, vă asigurăm că avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing.
5. Pentru apărarea intereselor noastre legitime
Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea noastră economică. Acestea pot include:
– Măsuri de protecție a website-ului și a utilizatorilor platformei MAKEBA față de atacuri cibernetice:
– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
– Măsuri de management și gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea economico-comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale.
De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura siguranța angajațiilor și clienților noștri, prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.
6. Pentru respectarea obligațiilor legale și a legii
În unele cazuri prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal se realizează în temeiul legii sau al unei obligații legale aflate în sarcina noastră. Asemenea obligații legale pot să existe în sectorul financiar-contabil, cooperării cu autoritățiile sau instanțele judecătorești în cazul unor investigații ce țin de dreptul penal sau contravențional, cooperării cu autoritățiile și instanțele judecătorești pentru înfăptuirea justiției, pentru asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, etc. .
PRELUCRAREA DATELOR PRIN MIJLOACE VIDEO (MONITORIZARE VIDEO)
Unitățile MAKEBA sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Prin intermediul sistemelor de supraveghere video, colectăm și prelucrăm înregistrări video în scopul asigurării securității persoanelor și bunurilor, pazei și protecției bunurilor, imobilelor, valorilor şi a materialelor utilizate în procesul de producție precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității.
Zonele supravegheate video pot să cuprindă: zone de acces și spații destinate publicului – intrările în incinta zonei de lucru sau a unității în care prestăm serviciile noastre; împrejurimile clădirilor pentru a proteja spațiile exterioare; locurile de păstrare, depozitare și manipulare a materialelor si echipamentelor;
Nu sunt monitorizate zone în care există un nivel ridicat al așteptărilor privind viața privată, precum vestiare, toalete sau alte locații similare.
Aceste informații sunt prelucrate în mod legal conform:
Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și normele de aplicare ale acesteia;
Hotărârii nr. 301 din 11 aprilie 2012 pentru aprobarea Normelor Metodologice a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor;
Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal;
Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal;
Decizia nr.174/2018 a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – ANSPDCP privind lista operațiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluării impactului asupra protecției datelor cu caracter personal.
În măsura legislația privind protecția datelor ne permite, pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale și legale ne putem afla în situația de a transmite sau permite accesul la imaginile înregistrate unor autorități naționale sau unor furnizori de servicii.
Informațiile colectate sunt păstrate în formă electronică, iar pentru protecţia acestora sunt implementate următoarele măsuri tehnice şi organizatorice: limitarea timpului de stocare a imaginilor conform cerințelor legale; acces fizic restricționat la spațiile unde se află mediile de stocare (DVR-urile) pe care se stochează imaginile înregistrate; limitarea accesului la imaginile care se derulează în timp real la angajaţi; control acces logic la înregistrări. Numai administratorul de sistem are dreptul de a acorda,modifica sau anula dreptul de acces al utilizatorilor; instruirea angajațiilor privind cerințele legate de confidențialitatea datelor și acorduri deconfidențialitate;
CUI TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL
Putem partaja sau transmite datele dumneavoastră cu caracter personal către terți în următoarele circumstanțe:
1. Furnizori de servicii: este posibil să transmitem sau să împărtășim datele dumneavoastră cu caracter personal cu furnizorii de servicii terți care ne ajută să furnizăm serviciile noastre și să operăm websiteul nostru și funcționalitatea sa, cum ar fi procesatorii de plăți și furnizorii de stocare a datelor. Solicităm acestor furnizori de servicii să mențină confidențialitatea și securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal.
2. Parteneri: este posibil să transmitem datele dumneavostră cu caracter personal către partenerii noștrii care ne ajută să realizăm serviciile noastre. Ca exemplu, societățiile de livrare de mâncare („food delivery”) care ne asigurăm platforma prin intermediul căreia prestăm serviciile noastre de restaurant și bar.
3. Afiliați sau societăți din cadrul aceluiași grup de societăți MAKEBA: putem împărtăși datele dumneavoastră cu caracter personal cu afiliații noștri în scopuri precum analize și publicitate. Ne asigurăm că afiliații noștri respectă legile și reglementările aplicabile privind utilizarea și protecția datelor cu caracter personal.
4. Transferuri ocazionate de transformarea persoanei juridice: În cazul în care vindem sau transferăm întreaga afacere sau o parte din afacerea noastră, este posibil să transferăm datele dumneavoastră personale societății-cumpărătoare sau entității succesoare. De asemenea, în caz de fuziune sau divizare este posibil ca datele dumneavoastră să fie transferate. Ne vom asigura că societatea-cumpărătoare sau entitatea succesoare este obligată de legile și reglementările aplicabile privind utilizarea și protecția datelor cu caracter personal.
5. Obligații legale: Putem dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal dacă suntem obligați să facem acest lucru prin lege sau dacă considerăm că o astfel de dezvăluire este necesară pentru a ne proteja drepturile, siguranța dumneavoastră sau siguranța altora. De asemenea, putem dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal autorităților de aplicare a legii sau autorităților de reglementare, dacă este necesar.
ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL
Ca regulă generală, stocăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal pe teritoriul Uniunii Europene și a Spațiului Economic European (SEE). 
În situația în care datele dumneavoastră cu caracter personal ar fi transferate în afara Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European, transferul va fi efectuat (a) în baza unei decizii a Comisiei Europene, prin care decide că țara terță în cauză asigură un nivel de protecție adecvat, (b) în baza regulilor corporatiste obligatorii sau (c) în baza clauzelor contractuale standard adoptate de Comisia Europeană. Suplimentar, în situația în care apreciem că măsurile prezentate nu ar fi suficiente în a asigura un nivel de protecție adecvat, vom adopta măsuri de securitate tehnice și/sau organizatorice suplimentare, de la caz la caz, în conformitate cu recomandările Comisiei Europene.
Pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal, perecum și masurile și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri. 
CUM VĂ PROTEJĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL
Luăm măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a vă proteja datele personale împotriva accesului, dezvăluirii, modificării sau distrugerii neautorizate. Folosim măsuri de securitate standard din industrie, cum ar fi criptarea și stocarea securizată a datelor pentru a vă proteja datele personale. Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi [NUME PROCESATOR DE PLĂȚI]. Cu toate acestea, nicio metodă de transmitere prin internet sau stocare electronică nu este complet sigură și nu putem garanta securitatea absolută a datelor dumneavoastră personale.
PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal doar cât este necesar pentru a vă oferi serviciile noastre (servicii tipice de restaurant, prelucrare comenzi, rezervare masă, celebrări onomastice, etc.). Păstrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal se realizează conform prevederilor legale și reglementărilor aplicabile. Ca excepție, este posibil să păstrăm anumite date cu caracter personal pentru perioade mai lungi de timp pentru a ne conforma obligațiilor legale, pentru a rezolva unele dispute și pentru a ne pune în aplicare acordurile sau contractele la care suntem parte.
UNDE STOCĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL
Toate informațiile pe care ni le furnizați sunt stocate pe servere securizate. Unde va fost acordată (sau unde ați ales) o parolă care vă permite să accesați anumite părți ale website-ului nostru, sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității acestei parole. Vă rugăm să nu împărtășiți parola dumneavoastră cu nimeni.
Din păcate, transmiterea de informații prin internet nu este complet sigură. Deși vom face tot posibilul pentru a vă proteja datele personale, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise către aplicația sau website-ul nostru; orice transmisie este realizată pe propriul risc. Odată ce primim informațiile dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a încerca să împiedicăm accesul neautorizat.
Puteți să ne solicitați oricând ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau a anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezervă păstrării anumitor informații în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun, utilizând adresa de e-mail office.makeba@gmail.com
În cazul solicitării ștergerii datelor vă rugăm să luați în considerare că această solicitare este ireversibilă și în situația în care veți dori să apelați din nou la serviciile MAKEBA va fi din nou necesar acordul dumneavoastră pentru preluarea și prelucrarea acestor date.
DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ
Aveți anumite drepturi cu privire la datele dumneavoastră personale, inclusiv dreptul de a accesa, corecta și șterge datele dumneavoastră cu caracter personal. De asemenea, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal și de a solicita să restricționăm prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați la office.makeba@gmail.com
Drepturile dumeanvoastră sunt așadar următoarele:
Dreptul la informare – dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care folosim datele dumneavoastră și despre drepturile dumneavoastră. Acesta este scopul informațiilor incluse în această Politică de Confidențialitate;
Dreptul de access – dreptul de a obține din partea MAKEBA a unei confirmări că prelucrăm sau nu date cu caracter personal care vă privesc, iar în caz afirmativ, accesul la datele respective și condițiile în care sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri în acest sens utilizând datele de contact de mai jos;
Dreptul la rectificare – însemnând posibilitatea de a ne solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete prin adresarea unei solicitări în acest sens utilizând datele de contact de mai jos;
Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – posibilitatea de a solicita ștergerea datelor dumneavoastră în anumite cazuri, prin adresarea unei solicitări în acest sens utilizând datele de contact de mai jos;
Dreptul la restricționarea prelucrării – dreptul de a obține restricționarea prelucrării în anumite cazuri, respectiv atunci când (a) considerați ca datele prelucrate sunt inexacte, pana la rectificarea acestora; (b) prelucrarea este ilegala, dar nu doriți sa ștergem datele; (c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopurile mai sus menționate, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanța; sau (d) v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp in care sa verificăm daca drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor dumneavoastră;
Dreptul la portabilitatea datelor – posibilitatea de a solicita mutarea, copierea sau transferul datelor dumneavoastră personale existente în baza noastră de date către o altă baza de date, într-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat, doar în cazurile în care prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau executarea unui contract și este efectuată prin mijloace automate;
Dreptul de a vă retragre consimțământul – atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe consimțământul dumneavoastră;
Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare – însemnând dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care ar produce efecte juridice asupra dumneavoastră sau v-ar afecta într-o măsura semnificativă;
Dreptul la opoziție – dreptul de a vă opune prelucrării din motive legate de situația particulara în care se vă aflați, atunci când prelucrarea (a) se întemeiază pe interesele noastre legitime; ori (b) este făcută în scopul comunicărilor de marketing direct, implicând crearea de profiluri;
Dreptul de a depune plângere – dreptul de a depune plângere în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și dreptul de a va adresa instanțelor de judecată competente.
Nu vom solicita nicio taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu toate acestea, în situația în care solicitarea dumneavoastră de acces la informații este nefondată, repetitivă sau excesivă, vom percepe o sumă rezonabilă pentru a ne acoperi costurile ocazionate. Înainte de soluționarea cererii vă v-om informa despre taxele la care va fi supusă cererea dumneavoastră.
ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE
Ne rezervăm dreptul de a actualiza Politica noastră de confidențialitate în orice moment. Vă vom anunța cu privire la orice modificare prin publicarea Politicii de confidențialitate actualizată în aplicația noastră, sau în unele cazuri, prin adresa dumneavoastră de e-mail. Continuarea utilizării aplicației noastre după data intrării în vigoare a Politicii de confidențialitate actualizată constituie acceptarea dumneavoastră a Politicii de confidențialitate actualizate.
CONTACT
Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la această Politică de confidențialitate sau la practicile noastre de date, vă rugăm să ne contactați la office.makeba@gmail.com
Durata de răspuns – ca regulă generală, vom răspunde solicitărilor valide în termen de maxim o lună de zile. Ca excepție, în cazul în care solicitarea dumneavoastră este una complexă sau în cazul în care ați făcut mai multe solicitări, vă vom răspunde în termen de maximum două luni. În cazul în care vom avea nevoie de mai mult de o lună pentru a vă răspunde atunci vă vom anunța.
Aveți dreptul să formulați o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.
Datele de Contact ale Autorității de supraveghere din România sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail:anspdcp@dataprotection.ro sau dpo[at]dataprotection.ro
Site: https://www.dataprotection.ro/
Fără a vă afecta dreptul dumneavoastră de a contacta autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal vă rugăm să ne contactați în prealabil pentru a vă soluționa cererea sau plângerea dumneavoastră pe cale amiabilă.
Vă luăm în serios confidențialitatea și ne angajăm să vă protejăm datele personale. Prin utilizarea aplicației noastre, luați la cunoștință și sunteți de acord cu practicile descrise în această Politică de confidențialitate. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la această Politică de confidențialitate sau practicile noastre de date, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați

Privacy Policy

PRIVACY POLICY FOR MAKEBA S.R.L.
Effective date: 20.11.2023
INTRODUCTION
This Privacy Policy sets out how MAKEBA S.R.L. (hereinafter “MAKEBA”, “We”, or “Subscriber”) collects, uses and discloses your personal data when you use our website (the “Website”) to request our services (place orders, request reservations, work schedule consultation, etc.). We understand the importance of privacy and are committed to protecting your personal data in accordance with applicable laws and regulations. In this privacy policy, we provide you with detailed information about how we collect, use and protect your personal data.
Please read this Privacy Policy carefully before accessing and/or using our website. By accessing and/or using our website, you acknowledge and agree to the practices described in this Privacy Policy.
NAME AND ADDRESS OF THE DATA CONTROLLER
The data controller, within the meaning of the General Regulation on the protection of personal data (“GDPR” or “Regulation (EU) 2016/679”), other data protection laws applicable in the member states of the European Union and other provisions related to the protection data is:
MAKEBA S.R.L., legal entity registered in Romania,
Bistrita-Năsăud Trade Register number: J6/631/20.07.2016
Unique registration number: 36336274
Strada Stejarului, block B6, Sc. D, apartment 2,
425300 Sângeorz-Băi, Bistrita-Năsăud county, Romania
Phone: 0787 710 900
Email: office.makeba@gmail.com
Website: https://makeba.ro/
TYPES OF PERSONAL DATA WE COLLECT AND HOW WE USE IT
We process various types of personal data to provide you with our typical services related to our restaurant and bar business, including but not limited to:
1. Information you provide us: when you access and use our website, when you create your account, when you make or cancel an order, when you make a complaint or suggestion, when you want to book a table or request certain information when subscribing, you may be asked to provide us with personal data, such as: your first and last name, email address, payment information (bank account, bank card details, etc.), date of birth, and other information necessary to provide you with our services. We use this information to facilitate your access and use of our website, to communicate with you and to process payments or to process orders and reservations made by you. We may also use this information to improve our services and personalize your experience.
2. Information you provide to us for employment, internship or recruitment purposes within MAKEBA. When you apply for an employment position for our company with the aim of concluding an individual employment contract, a series of personal data may be processed, such as: name and surname, address, CNP, the information provided in the identity card or bulletin, driver’s license (in the case of a delivery or driver position).
3. Information We Collect Automatically: When you access and use our website, we automatically collect information about your device and how you use our website, including your IP address, device type, operating system and data of using the application. We use this information to improve our website, to provide you with relevant service advertising and to monitor and analyze your trends. We may also use this information to prevent fraud, protect our legal rights and comply with our legal obligations.
4. Location data: In order to improve and ensure the efficiency of our services, we use our food delivery services (“food delivery”), thus we collect and process data about your location both through our website and and through partners or third parties (eg Glovo, Tazz, Bolt food, etc.), with the help of which we manage to offer you our services. We use this information to be able to deliver the orders requested by you. We may also use this information to personalize your experience, such as providing location-based recommendations. Location information is generally only collected when it is necessary to deliver an order, when you give us your consent, when we have a legal obligation or a legitimate interest.
5. Cookies and similar technologies: We use cookies and similar technologies to collect information about how you use our website and to personalize your experience. Cookies are small text files that are placed on your device when you visit our application. We use cookies to remember your preferences and settings, to authenticate users and to analyze how our website is used. You can control cookies through your browser settings, but disabling cookies may limit your ability to use certain features of our website.
6. If the orders you request are made through third-party delivery services (eg Glovo, Tazz, Boltfood, etc.), you must be aware that your data is processed by these third-party companies. Therefore, we recommend that you consult their privacy policy by accessing the relevant websites or applications. When placing an order through third-party delivery companies, you should be aware that the following personal data and information may be processed, for example: name and surname, address, telephone number, e-mail address, contact information payment (bank account and bank card details, etc.), etc. .
7. Personal information captured by video surveillance devices installed in our commercial premises in order to ensure the protection of goods and objectives, and the safety of our customers.
8. We do not collect or otherwise process sensitive data, provided by the General Data Protection Regulation in special categories of personal data.
9. Attention – your personal data can also be processed by social media applications or websites (e.g. Facebook, Instagram, etc.) when you interact with our pages related to these applications or websites. When you interact with or access our pages through these applications or websites please consult their privacy policy.
WHAT ARE THE PURPOSES AND BASIS OF THE PROCESSING
The purposes for which we will use your personal data:
1. For the provision of services/the realization of the object of activity MAKEBA for your benefit. This general purpose may include, as appropriate, the following:
a) Creation and administration of the account within the website;
b) Order processing, including their receipt, validation, dispatch and invoicing;
c) Resolving cancellations or problems that may arise in connection with an order related to our services;
d) Booking a table or requesting information from the subscriber;
e) Reimbursement of the counter value of the orders according to the legal provisions;
f) Providing support services, including providing answers to your questions regarding your orders and the services of MAKEBA or of MAKEBA’s partners;
g) Accessing and using other functions of our website;
h) Registering and joining the MAKEBA loyal customer community/group;
The processing of your personal data for these purposes is necessary for the conclusion and execution of a contract between MAKEBA and you. Also, certain processing related to or subordinate to these purposes is required by the applicable legislation.
In the case of the table reservation option or registration and joining the MAKEBA community/group of loyal customers, we process your personal data based on your consent.
2. For employment and recruitment
The processing of your personal data for this purpose is based on the execution of an individual employment contract with MAKEBA. This category also includes the preliminary and necessary steps for concluding such a contract, as well as the activity of processing personal data necessary for the execution of an individual employment contract.
3. To improve our services
In order to provide you with the best experience and to fully benefit from our services, we may collect and use certain information in relation to your behavior as a Customer, we may invite you to complete satisfaction surveys following the completion of an order or after the passage of a period of in providing our service, or we may conduct market studies and research.
The processing of your personal data in these activities will be based on our legitimate interest in carrying out commercial activities and developing our business.
4. For marketing
We want to keep you updated on the best offers for MAKEBA services that interest you. In this regard, we may send you, for MAKEBA, any type of message (such as: e-mail/SMS/telephone/mobile, etc.) containing general and thematic information, information regarding birthday offers or discounts or on the occasion of holidays or special events, information about offers or promotions, information about frequently purchased products, as well as other commercial communications such as market research and opinion polls, messages with special offers related to the birth or the like, and we may display personalized recommendations on the Website. In order to provide you with information of interest to you, we may use certain data about your purchasing behavior (e.g. the most ordered products) to create a profile for you. MAKEBA ensures that this processing is carried out in compliance with your rights and freedoms and that the decisions taken based on them do not have legal effects on you and do not affect you to a significant extent.
In principle, and most of the time, we base our marketing communications on your prior consent. You can change your mind and withdraw your consent at any time by:
– Changing the settings provided on the website by selecting the “Unsubscribe” button;
– Accessing the unsubscribe link displayed in the messages you receive from us; or through
– Contacting MAKEBA using the contact details described below;
We may also, in some cases, base our marketing activities on our legitimate interest in promoting and developing our business. In any situation where we use information about you for our legitimate interest, we assure you that we take care and take all necessary measures to ensure that your fundamental rights and freedoms are not affected. However, you can ask us at any time, by the means described above, to stop processing your personal data for marketing purposes.
5. To defend our legitimate interests
There may be situations in which we will use or transmit information to protect our rights and our business activity. These may include:
– Measures to protect the website and users of the MAKEBA platform against cyber attacks:
– Measures to prevent and detect fraud attempts, including the transmission of information to the competent public authorities;
– Management measures and management of various other risks.
The general basis of these types of processing is our legitimate interest to defend our economic-commercial activity, it being understood that we ensure that all the measures we take guarantee a balance between our interests and your fundamental rights and freedoms.
Also, in certain cases we base our processing on legal provisions such as the obligation to ensure the safety of our employees and customers, provided by the applicable legislation in this matter.
6. To comply with legal obligations and the law
In some cases, the processing of your personal data is carried out pursuant to the law or a legal obligation incumbent on us. Such legal obligations may exist in the financial-accounting sector, to cooperate with the authorities or courts in the case of investigations related to criminal or contravention law, to cooperate with the authorities and courts for the administration of justice, to ensure the protection of objectives, goods, values and protection people, etc. .
DATA PROCESSING THROUGH VIDEO MEANS (VIDEO MONITORING)
MAKEBA units are equipped with video surveillance systems. Through video surveillance systems, we collect and process video recordings for the purpose of ensuring the security of people and property, the guarding and protection of property, real estate, values and materials used in the production process, as well as for the prevention and combating of criminality.
Video surveillance areas can include: access areas and spaces intended for the public – the entrances to the premises of the work area or the unit where we provide our services; building surrounds to protect outdoor spaces; places for keeping, storing and handling materials and equipment;
Areas where there is a high level of privacy expectations, such as changing rooms, toilets or other similar locations, are not monitored.
This information is legally processed according to:
• Law no. 333/2003 regarding the protection of objectives, goods, values and the protection of persons and its application rules;
• Decision no. 301 of April 11, 2012 for the approval of the Methodological Norms of Law no. 333/2003 regarding the protection of objectives, assets, values and the protection of persons;
• EU Regulation 679/2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data;
• Law no. 190/2018 on measures to implement Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of April 27, 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data;
• Decision no. 174/2018 of the National Supervisory Authority for the Processing of Personal Data – ANSPDCP regarding the list of operations for which the assessment of the impact on the protection of personal data is mandatory.
To the extent that data protection legislation allows us, in order to fulfill our contractual and legal obligations we may be in a position to transmit or allow access to recorded images to national authorities or service providers.
The collected information is kept in electronic form, and for their protection the following technical and organizational measures are implemented: limiting the storage time of images according to legal requirements; restricted physical access to the premises where the storage media (DVRs) on which the recorded images are stored; limiting access to real-time images for employees; logical access control to records. Only the system administrator has the right to grant, modify or cancel the access rights of users; training employees on data confidentiality requirements and non-confidentiality agreements;
WHO WE TRANSMIT YOUR PERSONAL DATA TO
We may share or pass on your personal data to third parties in the following circumstances:
1. Service Providers: We may transmit or share your personal data with third party service providers who help us provide our services and operate our website and its functionality, such as payment processors and storage providers. the data. We require these service providers to maintain the confidentiality and security of your personal data.
2. Partners: we may pass on your personal data to our partners who help us deliver our services. For example, the food delivery companies that we provide the platform through which we provide our restaurant and bar services.
3. Affiliates or companies within the same MAKEBA group of companies: We may share your personal data with our affiliates for purposes such as analysis and advertising. We ensure that our affiliates comply with applicable laws and regulations regarding the use and protection of personal data.
4. Transfers due to the transformation of the legal entity: If we sell or transfer all or part of our business, we may transfer your personal data to the acquiring company or successor entity. Also, in the event of a merger or division, your data may be transferred. We will ensure that the purchasing company or successor entity is bound by applicable laws and regulations regarding the use and protection of personal data.
5. Legal Obligations: We may disclose your personal data if we are required to do so by law or if we believe such disclosure is necessary to protect our rights, your safety or the safety of others. We may also disclose your personal data to law enforcement or regulatory authorities if necessary.
How We Protect Your Personal Data
We take appropriate technical and organizational measures to protect your personal data from unauthorized access, disclosure, alteration, or destruction. We use industry-standard security measures such as encryption and secure data storage to safeguard your personal data. However, no method of transmission over the internet or electronic storage is completely secure, and we cannot guarantee the absolute security of your personal data.
Retention of Personal Data
We retain your personal data only for as long as necessary to provide advertising services to you and as required by applicable laws and regulations. We may retain certain information for longer periods of time to comply with our legal obligations, resolve disputes, and enforce our agreements.
TO WHICH COUNTRIES WE TRANSFER YOUR PERSONAL DATA
As a general rule, we store and process your personal data within the territory of the European Union and the European Economic Area (EEA).
In the event that your personal data is transferred outside the European Union or the European Economic Area, the transfer will be carried out (a) on the basis of a decision of the European Commission, by which it decides that the third country in question provides a level of protection appropriate, (b) based on mandatory corporate rules or (c) based on standard contractual clauses adopted by the European Commission. Additionally, in the situation where we consider that the measures presented would not be sufficient to ensure an adequate level of protection, we will adopt additional technical and/or organizational security measures, on a case-by-case basis, in accordance with the recommendations of the European Commission.
To find out more about the countries to which we transfer your personal data, as well as the measures and safeguards we have put in place in relation to these transfers.
HOW WE PROTECT YOUR PERSONAL DATA
We take appropriate technical and organizational measures to protect your personal data against unauthorized access, disclosure, alteration or destruction. We use industry-standard security measures such as encryption and secure data storage to protect your personal data. To make payments we use the services of the payment processor [NAME OF PAYMENT PROCESSOR]. However, no method of transmission over the Internet or electronic storage is completely secure, and we cannot guarantee the absolute security of your personal data.
RETENTION OF PERSONAL DATA
We keep your personal data only as long as necessary to provide you with our services (typical restaurant services, order processing, table reservations, name celebrations, etc.). The storage of your personal data is carried out according to the legal provisions and applicable regulations. As an exception, we may retain certain personal data for longer periods of time to comply with our legal obligations, to resolve some disputes, and to enforce agreements or contracts to which we are a party.
WHERE WE STORE YOUR PERSONAL DATA
All information you provide to us is stored on secure servers. Where you have been given (or chosen) a password that enables you to access certain parts of our website, you are responsible for keeping this password confidential. Please do not share your password with anyone.
Unfortunately, the transmission of information over the Internet is not completely secure. Although we will do our best to protect your personal data, we cannot guarantee the security of your data transmitted to our application or website; any transmission is done at your own risk. Once we receive your information, we will use strict procedures and security features to try to prevent unauthorized access.
You can request us to delete your personal data or certain information at any time, and we will comply with such requests, subject to the retention of certain information in situations where applicable law or our legitimate interests require it, using the email address [Insert information from contact – email address].
In the event of a data deletion request, please consider that this request is irreversible and in the event that you wish to use MAKEBA services again, your consent will again be required for the retrieval and processing of this data.
YOUR RIGHTS
You have certain rights in relation to your personal data, including the right to access, correct and delete your personal data. You also have the right to object to the processing of your personal data and to request that we restrict the processing of your personal data. If you wish to exercise any of these rights, please contact us at office.makeba@gmail.com
Your rights are therefore the following:
The right to information – the right to receive clear, transparent, easily understandable and easily accessible information about how we use your data and about your rights. This is the purpose of the information included in this Privacy Policy;
The right of access – the right to obtain from MAKEBA a confirmation that we are or are not processing personal data concerning you, and if so, access to the respective data and the conditions under which they are processed, by sending a request to this effect using the contact details below;
The right to rectification – meaning the possibility to ask us to rectify inaccurate personal data, or complete incomplete data by sending a request to this effect using the contact details below;
The right to data deletion (“the right to be forgotten”) – the possibility to request the deletion of your data in certain cases, by making a request to this effect using the contact details below;
The right to restriction of processing – the right to obtain the restriction of processing in certain cases, respectively when (a) you consider that the processed data are inaccurate, until they are rectified; (b) the processing is illegal, but you do not want us to delete the data; (c) we no longer need the personal data for the above-mentioned purposes, but you request them for establishing, exercising or defending a right in court; or (d) you have objected to the processing, for the period of time in which we check whether our legitimate rights prevail over your rights;
The right to data portability – the possibility to request the moving, copying or transfer of your personal data existing in our database to another database, in a structured, currently used and automatically readable format, only in cases where the processing is based on your consent or the performance of a contract and is carried out by automated means;
The right to withdraw your consent – when the processing of personal data is based on your consent;
The right not to be subject to an automated decision, including profiling – meaning the right not to be subject to a decision based solely on automated processing, including profiling, that would produce legal effects on you or affect you to some extent significant;
The right to object – the right to object to the processing for reasons related to your particular situation, when the processing (a) is based on our legitimate interests; or (b) is made for the purpose of direct marketing communications, involving the creation of profiles;
The right to lodge a complaint – the right to lodge a complaint with the National Authority for the Supervision of Personal Data Processing and the right to address it to the competent courts.
We will not charge you any fee to exercise any of your rights in relation to your personal data. However, where your request for access to information is unfounded, repetitive or excessive, we will charge a reasonable amount to cover our costs incurred. Before processing the application, we will inform you about the fees to which your application will be subject.
PRIVACY POLICY UPDATE
We reserve the right to update our Privacy Policy at any time. We will notify you of any changes by posting the updated Privacy Policy on our app, or in some cases, by emailing you. Your continued use of our App after the effective date of the updated Privacy Policy constitutes your acceptance of the updated Privacy Policy.
CONTACT
If you have any questions or concerns about this Privacy Policy or our data practices, please contact us at office.makeba@gmail.com
Response time – as a general rule, we will respond to valid requests within a maximum of one month. As an exception, if your request is complex or if you have made several requests, we will respond to you within a maximum of two months. If we need more than a month to respond then we will let you know.
You have the right to lodge a complaint with the supervisory authority regarding the processing of your personal data. The contact details of the Romanian Supervisory Authority are as follows:
The National Supervisory Authority for the Processing of Personal Data
Address: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru no. 28-30, Sector 1, postal code 010336, Bucharest, Romania
Telephone: +40.318.059.211 or +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro or dpo[at]dataprotection.ro
Website: https://www.dataprotection.ro/
Without affecting your right to contact the supervisory authority regarding the processing of your personal data, please contact us in advance to resolve your request or complaint amicably.
We take your privacy seriously and are committed to protecting your personal data. By using our application, you acknowledge and agree to the practices described in this Privacy Policy. If you have any questions or concerns about this Privacy Policy or our data practices, please do not hesitate to contact us.20office.makeba@gmail.com